Glasdörrar öppnar upp planlösningen

Vi är många som kontinuerligt ser över utformningen av vår lägenhet och att förändra planlösningen är en fråga som figurerar extra ofta. Det är ett stort projekt som kräver både budget och gott om tålamod, men det kan verkligen förändra känslan i bostaden. Oavsett hur du tänkt göra om ditt boende så är det ett klokt val att överväga att bryta av övrig inredning med en glasdörr.

Förutom det uppenbara, att en glasdörr kommer att ge bättre flöden av ljus, så är det också en inredningsdetalj som andas exklusivitet. Men det finns också ytterligare en riktigt god anledning, nämligen att en glasdörr som är måttanpassad till storleken av den öppning du önskar piffa upp innebär att du inte behöver leta ihjäl dig i djungeln av prefabricerade innerdörrar i standardmått med oron att köpa en för låg, för bred eller med fel öppning. I våra renoveringar tar vi hjälp av Stoltsmide som kommer till oss och hjälper till på plats att avgöra hur vi bäst löser en glasdörr som blir perfekt.

Liksom industriväggar, glasväggar och räcken så är en glasdörr med stålram lackerad i svart ett hett inredningstips som hållit mellan trender och stilar. Även funktionalitet så finns stor variation där exempelvis toalettdörren kan bytas ut om du väljer en linjeglas eller ett glas med tydlig armering och suddad folie. Det gör toaletten utan fönster mycket ljusare utan att behöva oroa sig för att någon ska kunna se in. Komplettera stålkonstruktionen med en låskista från ASSA och du kan låsa om dig. Andra platser där en glasdörr förhöjer känslan är förstås till bastun, vinkällaren men också till sovrummet.

Dörren kan lackas i valfri RAL-färg, men den absolut mest vanliga kulören är förstås svart. En färg som kontrasterar väl till både vitt och ljusgrått likväl som den blåa tonen som ett fönster normalt avger. Om du ska välja en glasdörr vill vi rekommendera att köpa en från en känd producent som har resurserna och kvalitet för att genomföra en lyckad slutprodukt.