4 knep för att få mysigare i sovrummet

De allra flesta önskar sig ett sovrum som signifieras av lugn och harmoni, men varför ska det vara så svårt att uppnå det? Idag tar vi oss en titt på hur du, med enkla medel, kan förändra ditt eget sovrum till en plats där du trivs att sova och drömma positivt.

1. En matta – flera anledningar

Om du har råd – gå all in och skaffa dig en heltäckningsmatta i sovrummet. Du kommer inte ångra dig och det behöver inte kosta en förmögenhet. Är det inte din grej så fungerar en större matta alldeles utmärkt. Se till att den är kraftig i knutarna och att den är mjuk att gå på. Mattan klär rummet nedifrån och upp och ger dessutom ett lugnare, dovare ljud i rummet vilket är alldeles för underskattat.

2. Kuddar i vackra kulörer och olika storlekar

Du har redan en kudde att sova på men är det något som kan liva upp ett tråkigt sovrum så är det nya kuddar i vackra mönster och varierande textilier. Har du inget överkast, eller vet med dig att du inte kommer lägga på det? Det spelar ingen roll. Om du kan lägga ett par hundralappar på kuddöverdrag kan du med gott samvete göra en snygg kuddhög på golvet som blir en skön plats att även sitta på innan man ska sova.

3. Vardagsrumsmöbler i ditt sovrum

Äger du en fåtölj som du tänkt göra dig av med? Stopp, använd den i sovrummet som en härlig plats att sitta i när du inte sover. Det är klart överskattat att sitta i sängen och läsa för det ger helt enkelt en för dålig ergonomi. Ställ en pall, fåtälj eller sittpuff i närheten av sängen så att du kan sätta dig en stund. Har den en kontrasterande färg mot övriga rummet så är det bara en bonus. En filt eller kudde på din nya möbel så har du gjort underverk.

4. Detaljer som gör helheten I det klassiska sovrummet står en ensam säng, en byrå mot väggen och kanske en garderob. Är det så det ser ut så är det inte konstigt att du inte känner dig klar. Du behöver fylla på med något som gör rummet personligt, vad det är spelar mindre roll. Besök en vintage butik och gå loss, köp en unik golvlampa, en mässingsfärgad vägglampa eller något vackert att hänga i tak