Så inreder du med hjälp av naturen

Att tillbringa tid i naturen får oss människor att må bra och förbättrar vår hälsa, så varför inte ta in naturen i ditt hem och inreda som om du vore utomhus?

Här delar vi med oss av 4 smarta knep för att skapa en utomhuskänsla hemma.

1. Växter

Om du vill skapa en utomhuskänsla är gröna växter A och O. Ju fler växter du adderar till ditt hem desto större känsla får du av att befinna sig utomhus. Investera gärna i några lite större växter som till exempel Benjaminfikus, Hydro Crystal eller Monstera. Placera även flera mindre växter på olika höjdnivå. Det kan du göra genom att hänga upp dem i amplar i fönstret, eller placera dem på snygga piedestaler.

2. Använd naturmaterial

Naturmaterial är mycket populärt just nu och i butikerna hittar du många snygga inredningsdetaljer som krukor, soffbord prydnadsföremål, askar och förvaringsmöbler i rotting och olika trämaterial. Glöm inte bort golvet, här kan du lägga flera mattor huller om buller i naturmaterial som till exempel jute.

3. Konst

Många konstnärer hämtar sin inspiration från växter och djur i naturen när de skapar sin konst, så här kan du välja och vraka i ett stort utbud av inredningsdetaljer som posters, plädar och kuddar med motiv från naturen.

4. Loopade naturfilmer

På YouTube finns det mängder av loopade filmer på olika naturscener. Här kan du hitta exotiska sandstränder med palmer eller nordiska skogar en dimmig morgon med avkopplande fågelkvitter.

Sök efter filmer som du vill ha i bakgrunden hemma och kör igång dem på din TV. Har du dessutom tillgång till en projektor med en stor duk blir effekten ännu bättre.

Avslutningsvis bör du dra på ordentligt med inredningen för att få till den där riktigt härliga utomhuskänslan inomhus. Om du inte vill gå all in på hela din bostad kan du välja att lägga fokus vid ingången från balkongen eller uteplatsen för att skapa en känsla av att naturen följer med en bit in i bostaden.