Så stylar du ditt hem inför studenten

Studenten är utan tvekan en av livets viktigaste händelser, framför allt i de unga åren. Att kunna lämna gymnasieåren och fira nästa steg i livet med en fantastisk fest är något som de flesta gymnasieelever ser fram emot – och som man minns för livet. Därför ska vi ge dig ett par tips över hur du stylar ditt hem inför studenten, så att det blir ett minnesvärt kalas!

Håll hemmet rent & fint

Det är självklart ingen överraskning att ditt hem i första hand måste vara rent och städat på studentdagen. Men du kan göra mer än så, exempelvis genom att piffa till det med vackra blommor och stora växter. Att dessutom plocka bort överflödiga eller känsliga saker är också bra, eftersom du på så vis kan skapa mer ”luft” i hemmet och dessutom riskerar du inte att få känsliga prydnadssaker förstörda.

Dekorationer

När det gäller dekorationer är det ingen svårighet att hitta något lämpligt. Från och med början av maj brukar affärerna vara fulla av både studentkläder och dekorationer, och det är givetvis en bra idé att vara ute i god tid. Välj gärna ballonger, girlanger och en banderoll med en trevligt gratulation – det skapar garanterat en festlig atmosfär.

Matbordet

Matbordet är givetvis festens centrum, och en av de viktigaste platserna som måste stylas. Ta dig därför tid att planera hur du vill att bordet ska se ut, och titta gärna i tidningar för inspiration. Fina blommor, ljus och servetter i blågult kommer du långt med, men det kan också vara roligt att ha björkris och kanske till och med en duk i blågult. För att sätta pricken över i:et kan du också sätta upp bilder på den firade – både i hemmet och på själva matbordet. Bättre att dekorera för mycket än för lite!